Support my blog by clicking the Ads, TQ

TANGAN YANG MEMBERI LEBIH MULIA DARIPADA TANGAN YANG MENERIMA. SEKECIL MANA SUMBANGAN YANG DI HULURKAN, IA CUKUP BERMAKNA KEPADA SI PENERIMA YANG HIDUP SERBA KEKURANGAN, MALAH ‘BUAH TANGAN’ YANG TIDAK SEBERAPA ITU MAMPU MENERBITKAN SENYUMAN, WALAUPUN CUMA UNTUK SEKETIKA

Search This Blog

Loading...

Bogel dan Tidak Bermoral

Sunday, March 13, 2011

As Salam,
Amee tertarik dengan komentar Kak Belle di Blog Cyber Friend Amee dan moga Kak Belle tak marah ya... 
Sila baca di bawah...

at my work place ustazah ustazah dah lama cakap pasal gambar artis peremps yang separuh bogel ittew dan mereka memang la setuju supaya suratkhabar itu di banned sahaja.. sebabnya suratkhabar lagi luas liputan dan pembacanya...


tapi kenapa diorang tak cakap pasal your blog?.. takkanlah diorang yang seramai 10 orang tu tak pernah buka blog U... jawapannya TAK PERNAH sebab diorang tak tahu pun blog blog so-called pemusnah bangsa ni wujud....



tapi manusia ***** itula yang mendedahkan semua yang terlampau ittew.. sejujurnya i tak pernah tau blog akumerdeka, annazelle, n apatahlagi satu tu... manusia bernama ***** TU SIAPA HYPERLINK LAGI BLOG BLOG TU KE POSTNYER YER!!!.. Haruslah adik adik, gay dan nyah berterima kasih kerana ***** memperkenalkan blog tu pada plu plu semua.. atas nama PENDEDAHAN katanya.. TERIMA KASIH *****




Mungkin sebab peremps tu tulen maka diorang pun tak kisah lainla kita kita ni yang 'Jadian'... tapi yang tulen itulah punca tulen masalah sosial negara kita... remaja perempuan tiru cara berpakaian macam tu sebab nak tiru fesyen artis, remaja lelaki hmmm.. sah sah buat stok lancap, yang tade awek cari awek mcm tu, yang dah ada awek pulak suruh plak awek dier pakai camtu.. dan remaja nyah?... sah sah la keluar nama 'Fasha Sandha' Taman Keramat, 'Fasha Sandha' Selayang Baru.. hadek hadek lagi suka meniru gaya artis kan.. (i dulupun macam tu gak.. matila mengaku..)..




jadi kalau setakat diorang nak keluar statement blog blog ni perosak bangsa.. mungkin ada benarnya.. tapi sejauh mana impaknya?.. berbanding dengan suratkhabar mingguan dan majalah berendam dalam kolam tu yang sah sah dijual secara terbuka kepada sesiapa sahaja??? 


jangan la nak mensasaukan 'kes kes terpencil' kalau kes kes berprofil tinggi itu masih terus terpampang didepan mata... KUMAN SEBERANG LAUT DIA NAMPAK, GAJAH DEPAN MATA DIA TAK NAMPAK...
INGAT!! tak semua rakyat Malaysia boleh mencapai blog ni.... tapi surat khabar dan majalah berendam dalam kolam itu boleh ye!!! Kalau nak buat atas dasar tanggungjawab sosial, buatla kepada semua sosial itu.. jangan hanya mensensasikan bende yang 'terpencil'ni demi sesuap nasi... halal ke sesuap nasi tu pun??..

jangan jadi enau dalam belukar...
kakbelle 



Nota Amee :
...kebanyakkan orang akan menentang sesuatu yang mereka tidak suka... tapi sesuatu yang mereka suka pasti mereka biarkan saja.... walaupun ianya tidak bermoral....

0 Comments:

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...