Support my blog by clicking the Ads, TQ

TANGAN YANG MEMBERI LEBIH MULIA DARIPADA TANGAN YANG MENERIMA. SEKECIL MANA SUMBANGAN YANG DI HULURKAN, IA CUKUP BERMAKNA KEPADA SI PENERIMA YANG HIDUP SERBA KEKURANGAN, MALAH ‘BUAH TANGAN’ YANG TIDAK SEBERAPA ITU MAMPU MENERBITKAN SENYUMAN, WALAUPUN CUMA UNTUK SEKETIKA

Search This Blog

Loading...

Adik..janganlah merajuk....

Sunday, August 2, 2009

Salam dan hola,

Agaknya adik angkat aku ni merajuk...gara gara aku lambat membalas sms dia....semuanya bermula dengan ini semalam....

01-08-09 17:54

On the way ke gadong untuk menghadiri ulang tahun teman aku.... aku miss call adik angkat aku kerna sudah lama dia tak miss call aku

01-08-09 18:18

Adik : hey assalammualaikum? Siapa ni ahh.. sorry ah ehe, pasal (sebab) handphone ku masa hari atu (itu) berformat.

01-08-09 18:21

Aku: Waalaikumsalam my teenage brother. No wonder no more miss call. Ok bye bye.

01-08-09 18:32

Adik: sorry brother, my handphone bervirus, balum ku usai...(belum di perbaiki), ani (sekarang) aku pakai handphone lama ku, yatah semua numbers nada sini (makanya semua nombor ngga ada di sini),sorry brothers please.

01-08-09 18:41

Aku: Salah satu cara untuk bahagia adalah menjadi seorang ang pemaaf. To forgive is to forget. Don’t worried bro.

01-08-09 18:41

Adik: Brother, inda kan macamni? (takkanlah macam ni?) Aku tau aku bersalah, tapi baru sekali saja aku buat silap, tapi inda kan inda maafkan aku (tapi tak kan lah tak boleh maafkan aku)

01-08-09 18:43

Aku: Sorry im on the road, driving . That why late reply. I forgive you bro.

01-08-09 18:44

Adik: Hehe thank yu brother, hope you understand :)

01-08-09 18:58

Aku: Your welcome bro. To be understand. I try to be you in that situation.

01-08-09 19:03

Okay,bro if you’ve free time? I want to meet you, hehe, but the problem is I don’t have a driving licence yet :(

Sebenarnya aku belum pernah jumpa adik angkat aku ni walaupun dia sudah jadi adik angkat aku selama dua bulan. Kami cuma sms atau msn aja selama ini...

01-08-09 22:08

Aku: Sorry 4 late reply. Actually i also 1 2 meet u but someday soon. By the way what is your adress so i can fetch u if im going to meet u

01-08-09 22.26

I miss call him but no reply until now

Adakah adik angkat aku ni menyamal (merajuk) kerna aku lambat balas sms dia (sms terakhir dia semalam)??? Waktu itu sebenarnya aku lagi mengejar waktu....waktu sms terakhir dari dia..... aku baru aja nyampe di kedai kain 1st Metro untuk beli kain cara melayu untuk lebaran. Handphone aku.. aku tinggalkan aja di dalam mobil.

Terus aku langsung masuk ke toko kain itu dan kasi dua sample kain kepada salah satu juru jualnya....tapi sayang cuma satu saja ada yang satu nya ngga cukup 4 meter... terus juru jual itu bilang sama aku dia akan cari kain yang hampir sama warnanya. Setelah menunggu beberapa menit, akhirnya ngga ada juga kain yang hampir sama warnanya.

Lalu aku cari kain songkit yang agak matching sama kain cara melayu itu. Sesudah dapat... aku ke casher .... bayar


terus ke wecan restaurant...someway in gadong...to attend my friend belanja dinner ....sempena ulang tahun dia....

Pabila aku nyampe d restoran itu...terus tanyain waiternya di mana meja teman aku itu... terus waiternya membawa aku ke dalam lagi menuju ke meja teman aku yang ulang tahun itu...terus aku greet him... Happy Birthday dan aku kasi hadiah... terus duduk ngobrol ngobrol juga makan makan .....jadi lupa dong untuk membalas sms adik angkat aku.


Sudah dinner selesai.... aku cepat cepat ke mobil terus driving back home. It takes around 1:15 hour to reach home. On the way driving baru aku ingat untuk membalas sms adik angkat aku. Setelah aku balas hingga saat aku posting entry ini... dia belum balas lagi sms aku semalam... kasian dech gue...

0 Comments:

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...